A River Left For Me

In A River Left For Me  dompel ik mij onder in de oorspronkelijke muziek van Afrika. Ik reis rond in de voetsporen van de legendarische Engelse muziekverzamelaar Hugh Tracey, die tussen 1920 en 1970 met wascylinder, plaatopnemer en bandrecorder door Afrika trok, op zoek naar de mooiste muziek. Ik probeer erachter te komen wat Tracey dreef, kijk wat er rest van de oude muziektradities die hij opnam, en ontmoet muzikanten en muziekkenners die hun hart aan deze muziek verloren hebben. Langzaam komen we erachter waar de passie van al deze mensen vandaan komt, en wat de oorspronkelijke Afrikaanse muziek zo bijzonder maakt. Haar transcendente vermogen is universeel en licht diep in ieder van ons verborgen.

Scenario-ontwikkeling medegefinancierd door EU-Media Programma en Nederlands Fonds voor de Film , in afwachting van rechten-verwerving, beoogde lengte: 90 minuten